Kollégium

Bemutatkozás

Szeretettel ajánljuk figyelmébe iskolánk koedukált középiskolai kollégiumát. A kollégium épülete az iskola közvetlen szomszédságában, Mór belvárosában, ősfás környezetben található. A közlekedés jó, 50 m-es körzetben minden távolsági busz elérhető.

Vetélkedő a magyar kultúráról

A Magyar Kultúra Napja alkalmából idén is vetélkedőt rendeztünk kollégistáink számára. A vidám hangulatú versenyen 3 fős csapatok mérték össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. Azt pedig, hogy nem csak az első hely, hanem a részvétel is fontos Mór város önkormányzatának segítségével tudtuk igazán képviselni.

Karácsonyi ünnepség

Családi és bensőséges karácsonyi ünnepséget tartottunk 2017. december 20-án, melyre dr Némethné Utry Editet, Mór város önkormányzatának humánügyi irodavezetőjét és Veres Péter református lelkészt invitáltuk meg. Az ünnepségen diákjaink verseket és rövid karácsonyi jelenteket adtak elő, a vendégek beszéltek saját karácsonyi élményeikről majd közös énekkel köszöntöttük az ünnepet. Befejezésül kis állófogadásra hívott minket a főzőszakkör, alább az általuk készített mézeskalácsok láthatók.

Főző szakkör

A tanév elején több éves szünet után újra elindult a Főzőszakkör. Incze Sándorné Kati néni lelkesen vállalta fel a sütés-főzés iránt érdeklődő kollégisták irányítását és a munka koordinálását. A foglalkozásokat vendégváró ételek, italok készítése, sütemények sütése teszi ki, de a kollégiumi ünnepségekre is finom gasztronómiai falatkák születnek. A palacsinta mindenki kedvence, ezt a pinceklub konyharészében sütöttük.

Megyei életmód és élhető környezet verseny

A székesfehérvári JAK Nemes Nagy Ágnes Kollégium idén is életmód versenyre invitált minket. Kollégiumunkat Farkas Gergely, Gábos Márk, Kuti Péter és Szabó Alexandra képviselte. A november 22-én tartott vetélkedőn „Varjú” csapat néven indultunk, ahová prezentációval, illusztrációval és Arany János életútjával készültünk. A verseny vidám, érdekes és jó hangulatú volt, s bár az elsők közé nem kerülhettünk be, de közösségünket méltó módon képviseltük.

Beköltözés időpontjai a kollégiumba

  • Új kollégistáknak: 2017.08.31. 13.00 óra
  • Régi kollégistáknak: 2017.08.31. 17.00 óra

Az új diákok e-mailben értesítést kapnak arról, hogy mit kell hozniuk beköltözéskor.

Szeretettel várunk minden leendő kollégistát!

Évzáró „Garden Party”

Az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került június 12-én a kollégiumi évet lezáró kerti party. Az ötletadó Incze Sándorné Kati néni volt, aki vállalta, hogy megtanítja nekünk a kürtőskalács készítés csínját-bínját. Az iskola udvarán délután már sültek is a kókuszos, fahéjas és mogyorós ízű kürtőskalácsok. Iskolánk fenntartója, de nevelőink és kollégistáink is hozzájárultak az alkalomhoz, így sütöttünk még szalonnát és virslit is, majd némi zöldséggel tettük teljessé a menüt.

Kollégiumi végzősök búcsúztatása

A tanév végéhez közeledve 2017. április 30–án kora este egy rövid műsorral elköszöntünk végzőseinktől: Gyuricska Dóra, Gyuricska Réka, Hibácska Soma, Pakodi József, Szigeti Benjámin. A bölcs gondolatok és a virág mellé egy emlékfüzetet is kaptak ballagó kollégistáink, majd pedig egy kis vendégségre invitáltuk a diákokat.

Kollégiumok közötti József Attila szavalóverseny

Költészet napi szavalóversenyt rendezett immár sokadik alkalommal a székesfehérvári JÓZSEF ATTILA KOLLÉGIUM.

Farsangi buli

Idén is megrendeztük kollégiumunkban a farsangi bulit 2017. február 23-án csütörtökön, a K.203-as teremben. Mindenki nagyon igyekezett és így igazán jókedvűre sikeredett a közös együttlét. Ezt fűszerezte meg a sok-sok tombolanyeremény, a vidám játékok, a tánc és a nélkülözhetetlen szendvicsek és üdítők. A zenét DJ Dani & Matyi & Máté szolgáltatta. Ezúton is nagyon köszönjük az étel- italokhoz való hozzájárulást vmint. a tomolákhoz történő felajánlásokat. A képek pedig beszéljenek magukért...

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kollégium csatornájára