Az iskolánkban tanulhatsz technikumban és szakképző iskolában.

 A Technikum  5 éves képzés,  Érettségivel és technikus szakképzettség megszerzésével zárul.

Technikumban tanulható szakok:

Informatikai rendszer és alkalmazásüzemeltető technikus-  feladata: adott cég munkatársaként helyben telepített illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök , szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését biztosítja.

Kereskedő és webáruházi technikus- feladata: megrendeli szállítótól a termékeket, szolgáltatást, bejövő termékeket vagy szolgáltatást átvesz,  minősít. Kapcsolatot tart a partnerekkel, ügyfelekkel, vevőkkel. Megrendelést fogad, visszaigazol, reklamációs eseteket kezel. Irodai ügyviteli adminisztrációt végez. Marketing és PR tevékenységet végez, koordinál.

Bor és pezsgőgyártó technikus-  feladata:  Ismeri a szőlőtermesztés gyakorlati fogásainak teljes feladatsorát, a szőlészetben használt géppark működtetését, a szüret előkészítését, lebonyolítását. Ismeri a borászati termékek előállításának vertikumát, a must kezelésétől egészen a forgalomba hozott palackozott borig. Jártas a pezsgőgyártási technológiákban, tisztában van a szőlőtermesztés, borászat gazdálkodási alapismeretivel, a borturizmus, a biogazdálkodás, a helyi bor értékesítés és az adminisztráció szabályaival.

Gépész technikus- feladata: részt vesz a gyártó eszközök, gépek, berendezések tervezésében és gyártásában. Kiválasztja a gyártáshoz szükséges anyagokat, közreműködik a gyártáshoz szükséges automatizált gyártóberendezések beüzemelésében. Gondoskodik a gépek, berendezések karbantartásáról, javításáról

Szakképző 3 éves szakmai képzéseink:

Ipari gépész- : olyan ügyes kezű tanulókat várunk, akik szeretnek gépeket szétszedni, szerelni, hiszen az ipari gépésznek feladata a leendő munkahelyükön, hogy biztosítsák az adott munkagépek zavartalan működését.

Gépi és CNC forgácsoló- feladata: olyan fiataloknak ajánljuk, akik szívesen hoznak létre új alkatrészeket, munkaeszközöket  hagyományos és számítógéppel vezérelt forgácsoló gépeket és megmunkáló központokat használnak munkájuk során.

Mechatronikus karbantartó- feladata: komplex gépek, berendezések és rendszerek szerelésében, karbantartásában dolgozik a különböző gépek berendezések robotok vezérlést tervezi meg és kivitelezi. Illetve ezek hibaelhárításával és javításával is foglalkozik.

Villanyszerelő- feladata: fogyasztásmérő helyet alakít ki, elosztóberendezést, erősáramú és épületinformatikai vezetékhálózatokat, világítási berendezést és készülékeket, épületvillamos berendezést, készüléket javít, karbantart.

Kereskedelmi értékesítő- feladata: tanulmányai során megismerkedhet élelmiszerek, vegyiáruk, és gyógynövények forgalmazásával, műszaki cikkek, ruházati és vegyesiparcikkek értékesítésével. Megtanulja a képzés során a díszcsomagolás fortélyait, valamint az vásárlókkal való helyes viselkedési formát.

A nálunk tanult diákok államilag támogatott ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíj mértéke tanulmányi eredménytől függően növekszik, avagy csökken. Nem kap ösztöndíjat az a tanuló, akinek igazolatlan hiányzásai meghaladják a 7 órát, valamint megbukik félévkor vagy év végén.

A duális képzésben tanuló diákok az ágazati alapvizsga sikeres teljesítése  után   a gyakorlati képzéseiket külső gazdálkodóknál (üzemekben, boltokban, borászatokban) végzik, melynek keretében tanulói munkaszerződést kötnek a tanulókkal, ami további juttatást biztosít.

Az ágazati alapvizsgát technikumban 10. év végén, szakképzőben 9. év végén kell teljesíteni.

A szakképző iskola elvégzése után lehetőség van 2 éves érettségit adó képzésre, amely csak a szakmai bizonyítvánnyal rendelkezőknek lehetséges.

Kollégium:

Kollégiumunk műemlék jellegű épületben található, Mór belvárosában, az iskola közvetlen környezetében. A diákok elhelyezése 2-4-6 ágyas szobákban történik. A kollégiumban található társalkodó, teakonyha, ifjúsági szoba. Külön fürdő a fiúk és a lányok számára.

A szabadidő hasznos eltöltésére különböző szakkörök kerülnek megrendezésre a diákok számára, pl.: főző-, túra-, játék-, film-, szintetizátor- szakkörök.

A kollégisták különböző összejöveteleket tartanak pl: karácsonyi, farsangi bulik, kerti parti, stb.

Pályaválasztással kapcsolatos kérdés esetén kollégáink segítséget nyújtanak. Elérhetőségeik:

Baranyainé Magyar Ildikó  0670/1980-246

Hodolitsné Boda Éva           0670/1980-247

titkar@perczel-mor.sulinet.hu